Topp
GP Nett / Nyheter  / Fiber, trådløst nett og RiksTV til 45 leiligheter på Bergheim

Fiber, trådløst nett og RiksTV til 45 leiligheter på Bergheim

Borettslaget har nå fibernett fra GP Nett og TV-løsning fra RiksTV – levert i én pakke fra GP Nett. Vi har ikke tidligere erfaring med at disse to tjenestene leveres fra én leverandør, men det har fungert veldig bra.
Fredrik Hoffstrøm, Halden Boligbyggelag

Høsten 2020 sluttførte Furutoppen Borettslag og Habo oppgraderingen av 45 leiligheter og 6 stuer i gamle Bergheim Bosenter. Leilighetene er for brukere med ulike behov for pleie og bistand, og tildeles av Halden kommune. Som en del av oppgraderingen har både leiligheter og stuer fått fiber, trådløst nett og RiksTV fra GP Nett.

For deler av boenhetene er det fokus på mestring. Det betyr at beboerne er eldre som stort sett klarer seg selv, men ikke ønsker å bo hjemme alene. I tillegg har de kanskje behov for enkelte hjemmebaserte tjenester. Andre boenheter skal brukes som avlastning for PU-boliger med beboere som vil være der i kortere eller lengre perioder. Den siste gruppen kan like gjerne være yngre personer som er aktive brukere av datateknologi og internett. Uansett er det viktig for beboernes livskvalitet at de har internett og TV basert på moderne og trådløse løsninger.

Fra før hadde leilighetene TV-signal på antenne i tillegg til at noen hadde Canal Digital via koakskabel i bakkenettet. Dette er langt i fra godt nok etter dagens krav og vi var nødt til å se oss om etter andre løsninger, sier Fredrik Hoffstrøm som er teknisk forvaltningskonsulent i Habo.

Hoffstrøm forteller at det først var meningen å legge helt nytt fibernett, men så oppdaget de at GP Nett allerede hadde lagt fiber inn på området og mellom byggene på oppdrag fra Halden kommune. Naturlig nok tok Habo kontakt med GP Nett for å snakke om muligheter og alternativer. Sammen falt man ned på en løsning hvor eksisterende fiber ble brukt i kombinasjon med ny fiber i eksisterende rør. Det hele ble toppet med en TV-pakke fra RiksTVs som inkluderer trådløs router, og dermed har alle leilighetene nå også trådløst nettverk. Med løsningen fra GP Nett får borettslaget dataleveransen fra GP Nett og TV-løsning fra RiksTV, men pakket sammen som en leveranse fra GP Nett.

Vi har ikke tidligere hatt erfaring med at disse to tjenestene leveres fra én leverandør, men det har fungert veldig bra. Foreløpig er det nå beboere i 14 av leilighetene og vi har ikke fått noen klager. Det er en bekreftelse på at alt fungerer som det skal, forteller Hoffstrøm.

Daglig leder Atle Rustad i GP Nett bekrefter at det allerede var lagt fiber inn på området og mellom de tre aktuelle byggene hvor leiligheter og stuer befinner seg. GP Nett har trukket ny fiber inne i bygningene slik at alle boenheter har fått eget fibernett, og i tillegg har alle leilighetene fått hvert sitt private trådløse nett slik at ikke noe er delt. Dermed er den personlige sikkerheten ivaretatt og alle har sin egen wifi-sone med passordbeskyttelse. Hele prosjektet omfatter 45 leiligheter og seks tv-stuer fordelt på tre separate bygg med ca. 15 leiligheter i hvert bygg.

Vi fikk en utfordring av Habo som måtte løses raskt, og vi jobbet gjennom sommeren 2020 for å få alt på plass. Kombinasjonen av eksisterende fiber inn til byggene med ny fiber inne i byggene ga en svært prisgunstig løsning for kunden på et område hvor eksisterende leverandører ikke kunne levere, sier Atle Rustad som er daglig leder i GP Nett.

Rustad sier videre at GP Nett er svært fornøyd med at de har fått til en smidig løsning for kunden. Prosjektet har gitt mersmak og selskapet jobber nå for å bygge opp en bred erfaring som institusjonsleverandør av fiber, trådløse nettverk og TV-pakker.