Topp
GP Nett / Privat / Trådsløst nett

Trådsløst nett

Stadig flere av oss har droppet den fysiske nettverkskabelen, og forholder oss helt eller delvis til trådløse nettverk. Du skal ikke gå langt tilbake i tid, før utstyret som ble solgt var av heller ymse kvalitet. Det holdt til å surfe lett på nett, men stabiliteten og hastigheten var langt ifra god.

Det hjelper lite at fiberkabelen inn i boligen din har bredde som en åttefelts motorvei, hvis det trådløse nettverket er som en hyllete fylkesvei. Da blir det trådløse nettverket en flaskehals for hastigheten på internett.

Opplever du tregt nett i boligen din?

Vi opplever en del ganger at kundene våre rapporter om tregt nett. I de aller fleste tilfellene er årsaken det trådløse nett inne i boligen og ikke fiberforbindelsen fra oss. Nå kan du imidlertid bli kvitt dødsonene!

Ett enkelt aksesspunkt eller én ruter vil alltid ha begrenset rekkevidde og kapasitet. Disse begrensningene er en del av wifi-teknologien, ikke kvalitetsproblemer med ruteren din.

Flere tilgangspunkter sikrer dekningen

Air 4930 er et kompakt og effektivt trådløst aksesspunkt med interne wifi-antenner. AirTies boligpakke inneholder tre slike enheter, ferdig satt opp i mesh-nettverk med hverandre.

Mesh-nettverket gjør at enhetene opptrer som én for deg som bruker, samtidig som de sprer dekningen i hele boligen og fordeler den trådløse datatrafikken. Enhetene kommuniserer trådløst med hverandre, mens hovedenheten er kablet direkte til ruter, modem eller hjemmesentral. Der mange wifi-forsterkere bruker opp kapasitet på seg selv og belaster ruteren, overtar mesh-nettverket i stedet hele jobben med den trådløse overføringen og gjør den bedre.

Beveg deg fritt

Uansett sted i boligen, uansett dings eller frekvensbånd, har du samme SSID/nettverksnavn og passord. Meshnettverket sørger for at du alltid er koblet til der du får den beste ytelsen.

Dette betyr at du kan bevege deg rundt i boligen uten å merke at smarttelefonen eller laptopen skifter tilgangspunkt. Denne teknologien kalles klientstyring, fordi dingsene må styres aktivt for ikke å tviholde på oppkoblingen de allerede har.

Klientstyring forhindrer også at én enkelt maskin eller dings (for eksempel en gammel smarttelefon) saboterer for alle andre på nettet ved å bruke opp all kapasiteten.

Få beste ytelse

Mesh-nettverket sørger også for at alle dingser kobles til det frekvensbåndet som gir den beste ytelsen til enhver tid, ikke bare signalet som virker sterkest. Dermed får du bedre ytelse for dingser som støtter de nyeste standardene og 5 GHz-frekvensbåndet. 

Enkel installasjon med eller uten app

Enhetene i pakken er ferdig satt opp i nettverk med hverandre. En egen plasseringsguide gir råd om hvordan du plasserer AirTies-enheter i boligen for best dekning. AirTies har også laget en app som kan veilede deg under installasjon og viser koblingene i nettverket ditt når det er ferdig satt opp. Skaff deg AirTies WiFi-appen for mer informasjon.

Kombiner kabel med trådløst

Kommunikasjonen i mesh-nettverket foregår i utgangspunktet trådløst, men om det finnes flere kabeluttak for nettverk i boligen, kan man også velge å gi flere av AirTies-enhetene kablet tilgang til internett. Fordi kablet internettilgang alltid er mindre sårbar enn trådløs, vil dette gi en enda bedre og mer forutsigbar brukeropplevelse. For mer informasjon om hva som kreves, se Sette opp AirTies ethernet mesh.

Få full trådløs dekning med GP wifi

Leiepris kun kr 49,- pr måned 

Leien faktureres kvartalsvis sammen med bredbåndsabonnementet ditt. Bindingstiden er 12 måneder.

Er dette interessant? Kontakt gjerne vårt kundesenter på telefon 69 18 30 00 eller sende en e-post til kundesenter@gp.no 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.